Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Zupa z Andaluzji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 80
  • KALORIE: 160
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taka zupa zastąpi nam również drugie danie. Udka z kurczaka, pieczarki, warzywa z dodatkiem aromatycznych przypraw, pożywna, rozgrzewająca, dacie się skusić?

Zupa z Andaluzji Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa z Andaluzji

 

Sposób przygotowania:

Zupa z Andaluzji

I

Zupa z Andaluzji
Mycie, obieranie, krojenie ziemniaków oraz przygotowanie mięsa.

1. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, solimy i zalewamy wodą. Gotujemy.

2. Mięso myjemy osuszamy, wyjmujemy kości, zdejmujemy skórę i kroimy w paski. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą, następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu łączymy z ziemniakami.

II

Zupa z Andaluzji
Obranie oraz po krojenie cebuli

3. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na pozostałym oleju po smażeniu mięsa.

III

Zupa z Andaluzji
Przygotowanie i prużenie grzybów.

4. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Grzyby przekładamy do garnka z zupą.

IV

Zupa z Andaluzji
Przygotowanie warzyw

5. Marchew oraz pietruszkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczach. Warzywa przesmażamy i również przekładamy do garnka.

V

Zupa z Andaluzji
zagęszczenie zupy

Zupę doprawiamy papryką ostrą, imbirem, czosnkiem, gałką muszkatołową, ewentualnie solą, dodajemy przecier i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.

VI

Zupa z Andaluzji

7. Zupa gotowa.
8. Smacznego.