Sposób przygotowania:
Zupa z AndaluzjiI
1. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, solimy i zalewamy wodą. Gotujemy.
2. Mięso myjemy osuszamy, wyjmujemy kości, zdejmujemy skórę i kroimy w paski. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą, następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu łączymy z ziemniakami.
II
3. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na pozostałym oleju po smażeniu mięsa.
III
4. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Grzyby przekładamy do garnka z zupą.
IV
5. Marchew oraz pietruszkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczach. Warzywa przesmażamy i również przekładamy do garnka.
V
Zupę doprawiamy papryką ostrą, imbirem, czosnkiem, gałką muszkatołową, ewentualnie solą, dodajemy przecier i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.
VI
7. Zupa gotowa.
8. Smacznego.