Sposób przygotowania:
Zupa z podsmażanymi ziemniaczkami
Udko zalać zimną wodą, dodać nać pietruszki i ugotować rosół. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę, ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Odsączyć z wody, zasypać przyprawą do ziemniaków i dokładnie wymieszać. Podsmażyć na oleju/ oliwie.
Groch ugotować wedle przepisu na opakowaniu, w osobnym garnku. Marchew pokroić w kostkę. Wywar mięsny przecedzić i zagotować z dodatkiem tymianku. Do gotującego się wywaru dodać marchew, kalafior, podsmażane ziemniaki i ugotowany groch. Doprawić do smaku solą, ew. kostką bulionową. Posypać koperkiem.
Zagęścić mąką z wodą. Proporcje i gęstość wedle uznania :)
Groch ugotować wedle przepisu na opakowaniu, w osobnym garnku. Marchew pokroić w kostkę. Wywar mięsny przecedzić i zagotować z dodatkiem tymianku. Do gotującego się wywaru dodać marchew, kalafior, podsmażane ziemniaki i ugotowany groch. Doprawić do smaku solą, ew. kostką bulionową. Posypać koperkiem.
Zagęścić mąką z wodą. Proporcje i gęstość wedle uznania :)