polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Zupa z awokado na wywarze z warzyw

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa z awokado na wywarze z warzyw

Zupa z awokado na wywarze z warzyw

Składniki:

Zupa z awokado na wywarze z warzyw

 

  • 2 owoce awokado
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 3 szklanki wywaru z warzyw
  • 1 łyżeczka świeżych liści kolendry
  • szczypta cayenne

Sposób przygotowania:

Zupa z awokado na wywarze z warzyw
Obrać owoce, usunąć pestkę, pokroić na kawałki, wymieszać z jogurtem, solą, sokiem z limonki i 1,5 szklanki wywaru z warzyw, zmiksować. Wlać pozostały wywar z warzyw, mocno podgrzać, ale nie zagotowywać. Przyprawić. Podawać.

Tagi:

awokado