Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Zupa z berlinek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna, smaczna, pożywna zupa z berlinkami, ziemiankami oraz paprykami i fasolką. zachęta dla dzieci, niejadków a berlinki każdy lubi nawet dorosły się skusi.

Zupa z berlinek

Składniki:

Zupa z berlinek

 

Sposób przygotowania:

Zupa z berlinek

ETAP 1:

Zupa z berlinek

1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, myjemy, przekładamy do garnka, solimy, zalewamy wodą i gotujemy.

ETAP 2:

Zupa z berlinek

2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki, pokrojone w plasterki parówki. Smażymy 10 minut i łączymy z ziemniakami.

ETAP 3:

Zupa z berlinek

3. Wlewamy fasolkę razem z zalewą, dodajemy przecier pomidorowy i zagęszczamy zupę mąką rozrobioną w małej ilości wody. Na koniec zupę doprawiamy chili ewentualnie solą.

ETAP 4:

4. Zupa gotowa.
5. Smacznego.