pierniczkowo

pierniczkowo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Zupa z brukselką na porcji rosołowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna zupa dla wielbicieli małych kapustek.

Zupa z brukselką na porcji rosołowej

Składniki:

Zupa z brukselką na porcji rosołowej

 

  • porcja rosołowa
  • 300 g brukselki
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 3 marchewki
  • kawałek selera
  • kawałek korzenia pietruszki
  • kawałek pora
  • natka pietruszki
  • przyprawa typu Vegeta
  • śmietana do zagęszczenia zupy

Sposób przygotowania:

Zupa z brukselką na porcji rosołowej
Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy porcję rosołową, doprawiamy np. Vegetą i gotujemy. Wyjmujemy porcję rosołową. Wrzucamy brukselkę i gotujemy ok. 15-20 minut. Dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, następnie pokrojone w kostkę ziemniaki, kawałek korzenia selera, pietruszki i pora. Pod koniec gotowania zaprawiamy zupę śmietaną i posypujemy posiekaną natką pietruszki. RADA: zupę można ugotować np. na udkach.