WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 846]

Zupa z buraków na rosole

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa, którą można wykorzystać jako zamiennik pomidorówki z rosołu. Wystarczy dodatek pieczonych buraków i śmietanki.

Zupa z buraków na rosole

Składniki:

Zupa z buraków na rosole

 

Sposób przygotowania:

Zupa z buraków na rosole
Buraczki pieczemy w skórce w piekarniku w 200 stopniach, pod przykryciem, aż będą jeszcze dość twarde. Wystudzamy i obieramy. Ścieramy na tarce o grubych oczkach i przekładamy do garnka.

Zalewamy rosołem, dodajemy listek laurowy i ziele angielskie i gotujemy, aż buraki zmiękną, a zupa nabierze odpowiedniego koloru. 

Doprawiamy do smaku solą, sokiem z cytryny i odrobiną śmietany do zup.