SUPERPRZEPIS

Zupa z czereśni i czerwonego wina

         
ocena: 4/5 głosów: 18
Zupa z czereśni i czerwonego wina Więcej zdjęć (2)

Uwielbiam letnie owocowe zupy! Zupa z soczystych czereśni na półsłodkim winie czerwonym ze szczyptą ognistego pieprzu cayenne. Jaki to smak? Poezja!

Składniki:

Zupa z czereśni i czerwonego wina

 

Sposób przygotowania:

Zupa z czereśni i czerwonego wina

ETAP 1:

Czereśnie myjemy i drylujemy.
Wino mieszamy z wodą,odlewamy 1/4 szklanki i rozprowadzamy w nim mąkę kukurydzianą,

ETAP 2:

Zupa z czereśni i czerwonego wina
Wino zagotowujemy dodajemy miód oraz cukier puder

resztę gotujemy na wolnym ogniu bez pokrywki około 10 minut, żeby część wina odparowała,po czym dodajemy cukier puder oraz miód.

ETAP 3:

Zupa z czereśni i czerwonego wina
zagęszczamy zupę zagotowujemy a potem chłodzimy

Po dosłodzeniu wrzucamy czereśnie gotujemy 3 minuty, po czym zagęszczamy zupę mąką kukurydzianą rozrobioną w winie, doprawiamy szczyptą pieprzu cayenne, odstawiamy do schłodzenia.Najlepiej smakuje zimna z lodówki podana z małą ilością grubego makaronu.