BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Zupa z czerstwego chleba - Pulpa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Nie mamy co zrobić z czerstwym chlebem ? polecam smaczną zupę pulpę. Zupa nieskomplikowana w wykonaniu a za razem bardzo smaczna i chleb się nie zmarnuje.

Zupa z czerstwego chleba - Pulpa

Składniki:

Zupa z czerstwego chleba - Pulpa

 

  • bulion lub rosół około 1,5 litra,
  • kromki czerstwego chleba 4 szt,
  • ząbki czosnku 2 duże,
  • bazylia według uznania,
  • pieprz do smaku,
  • pomidory krojone włoskie 1 puszka,

Sposób przygotowania:

Zupa z czerstwego chleba - Pulpa
Do ugotowanego , gorącego bulionu lub rosołu dodajemy 4 kromki czerstwego pokrojonego w kostkę chleba.

Dodajemy puszkę krojonych włoskich pomidorów a także suszoną lub świeżą pokrojoną bazylie oraz doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.

Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę i lekko podsmażony na mesla klarownym czosnek.

Gotujemy nie krócej niż 40 minut od czasu do czasu mieszając.

Tagi:

zupa