Sposób przygotowania:
Zupa z czerstwego chleba - Pulpa
Do ugotowanego , gorącego bulionu lub rosołu dodajemy 4 kromki czerstwego pokrojonego w kostkę chleba.
Dodajemy puszkę krojonych włoskich pomidorów a także suszoną lub świeżą pokrojoną bazylie oraz doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę i lekko podsmażony na mesla klarownym czosnek.
Gotujemy nie krócej niż 40 minut od czasu do czasu mieszając.
Dodajemy puszkę krojonych włoskich pomidorów a także suszoną lub świeżą pokrojoną bazylie oraz doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę i lekko podsmażony na mesla klarownym czosnek.
Gotujemy nie krócej niż 40 minut od czasu do czasu mieszając.
gusia1000