Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa z dyni z grzankami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Zupa z dyni z dodatkiem imbiru i czosnku z grzankami z chleba słonecznikowego jest wspaniała na jesienne lub zimowe dni.

Zupa z dyni z grzankami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z dyni z grzankami

 

  • 40 dag dyni ( mrożona)
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 szkl rosołu
  • szczypta mielonego kminku
  • 1/4 łyżeczki mielonego imbiru
  • posiekany szczypiorek
  • śmietana
  • sól
  • pieprz
  • grzanki z chleba słonecznikowego

Sposób przygotowania:

Zupa z dyni z grzankami
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę, czosnek i dynię. Przełożyć do garnka z gorącym rosołem, dodać mielony kminek i imbir, gotować do miękkości. Następnie zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem, podgrzać. Przelać na talerze, posypać posiekanym szczypiorkiem, ozdobić kleksami ze śmietany, posypać grzankami, podawać.
Zupa z dyni z grzankami
Dynię mrożoną wyłożyć na sito i rozmrozić
Zupa z dyni z grzankami
Razem z posiekanym czosnkiem podsmażyć na oliwie
Zupa z dyni z grzankami
Dynię przełożyć do gorącego rosołu i gotować
Zupa z dyni z grzankami
Następnie zupę zmiksować i doprawić do smaku

Tagi:

dynia chleb