pigwa

pigwa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Zupa z czerwonej kapusty wg pigwy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa z czerwono-fioletowych warzyw. Duża dawka witamin na jesienne, chłodne dni.

Zupa z czerwonej kapusty wg pigwy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z czerwonej kapusty wg pigwy

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z czerwonej kapusty wg pigwy
Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w kostkę, marchewkę w plasterki, słupki lub kostkę, pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. Warzywa zalać bulionem, dodać przyprawy i gotować w dużym garnku na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Jeżeli zajdzie potrzeba to dolać wody. Pod koniec gotowania dodać soczewicę, fasolkę i pokrojoną w paseczki paprykę. Gotować jeszcze około 10 minut, spróbować i doprawić do smaku.
Warzywa (marchew, cebule, kapustę i paprykę) można też najpierw podsmażyć na oleju i dopiero zalać bulionem.
Zupa z czerwonej kapusty wg pigwy
Głowne składniki zupy: czerwona kapusta, pomidory, czerwona papryka, czerwona fasolka, marchewka.
Zupa z czerwonej kapusty wg pigwy
Czerwoną kapustę poszatkować, włożyc do garnka i zalać bulionem.
Zupa z czerwonej kapusty wg pigwy
Czerwoną cebulę posiekać, pokroić w kostkę i dodać do zupy.
Zupa z czerwonej kapusty wg pigwy
Wszystkie warzywa gotować na małym ogniu, przyprawić zupę do smaku.