Sposób przygotowania:
Zupa z czerwonej kapusty
1. Kapustę oczyszcza, szatkujemy i zalewamy 3 litrami wody. Zagotowujemy. Dodajemy kostkę rosołową, ziele angielskie i liście laurowe.
2. Marchewki i pietruszki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Selera kroimy w krążki. Warzywa wsypujemy do kapusty i gotujemy 15 minut.
3. Cebulę obieramy i siekamy. Kiełbasę kroimy w kostkę i z cebulą podsmażamy na oleju. Przekładamy do zupy.
4. Jabłko myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
Smacznego!
2. Marchewki i pietruszki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Selera kroimy w krążki. Warzywa wsypujemy do kapusty i gotujemy 15 minut.
3. Cebulę obieramy i siekamy. Kiełbasę kroimy w kostkę i z cebulą podsmażamy na oleju. Przekładamy do zupy.
4. Jabłko myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
Smacznego!