malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Zupa z fasolą czerwoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taką zupę można przyrządzić z rosołu, który zostanie nam z poprzedniego dnia. Jest naprawdę smaczna o wyrazistym smaku.

Zupa z fasolą czerwoną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z fasolą czerwoną

 

  • 1 puszka fasoli czerwonej,
  • 1/4 opakowania makaronu świderki,
  • 20 dag pieczarek,
  • 2 ząbki czosnku,
  • łyżeczka papryki ostrej,
  • łyżeczka papryki słodkiej,
  • 3 łyżki startego żółtego sera,
  • świeży posiekany szczypior,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 litry rosołu drobiowego.

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolą czerwoną
Makaron gotujemy na półtwardo. Rosół drobiowy należy zagotować. Pieczarki kroimy w plastry i przesmażamy, dodajemy do zupy. Gotujemy przez 20 minut. Dodajemy paprykę ostrą oraz słodką. Fasolę przecedzamy na sitku i przepłukujemy zimną wodą. Dodajemy do reszty. Dodajemy też makaron. Doprawiamy solą, pieprzem. Przelewamy na talerze, dekorujemy szczypiorem oraz serem.
Zupa z fasolą czerwoną
Pieczarki pokrojone w plastry i gotowe do smażenia
Zupa z fasolą czerwoną
Ugotowany makaron na sitku przelany zimną wodą
Zupa z fasolą czerwoną
Usmażone na oleju plastry pieczarek na talerzyku
Zupa z fasolą czerwoną
Fasola na sitku przepłukana kilkakrotnie wodą