Sposób przygotowania:
Zupa z fasolką szparagową
Mięso myjemy i kroimy, wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w talarki i dokładamy do garnka.
Od fasolki szparagowej odcinamy końcówki i kroimy na małe kawałki, myjemy. Ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, myjemy i wkładamy razem z fasolką do gotującej się zupy.
Szpinak myjemy i kroimy na drobno , dokładamy do garnka i gotujemy zupę do miękkości warzyw.
Na samym końcu wsypujemy sól i wlewamy śmietankę. Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Od fasolki szparagowej odcinamy końcówki i kroimy na małe kawałki, myjemy. Ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, myjemy i wkładamy razem z fasolką do gotującej się zupy.
Szpinak myjemy i kroimy na drobno , dokładamy do garnka i gotujemy zupę do miękkości warzyw.
Na samym końcu wsypujemy sól i wlewamy śmietankę. Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki.