kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 701]

Zupa z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną zupę z fasolką szparagową z dodatkiem szpinaku. Polecam na obiad z domowym pieczywem.

Zupa z fasolką szparagową Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolką szparagową
Mięso myjemy i kroimy, wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w talarki i dokładamy do garnka.

Od fasolki szparagowej odcinamy końcówki i kroimy na małe kawałki, myjemy. Ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, myjemy i wkładamy razem z fasolką do gotującej się zupy.

Szpinak myjemy i kroimy na drobno , dokładamy do garnka i gotujemy zupę do miękkości warzyw.

Na samym końcu wsypujemy sól i wlewamy śmietankę. Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Zupa z fasolką szparagową.
Umyte i pokrojone mięso wkładamy do gotującej się wody.
Zupa z fasolką szparagową.
Obraną że skórki marchew kroimy w talarki.
Zupa z fasolką szparagową.
Fasolkę szparagową kroimy w nieduże kawałki.