Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zabielana zupa z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna zupka na wywarze warzywnym z ziemniaczkami i fasolką szparagową zabielona śmietaną. Bardzo pożywna i smaczna.

Zabielana zupa z fasolką szparagową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zabielana zupa z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Zabielana zupa z fasolką szparagową
Marchew, pietruszkę i seler pokroić w kostkę, zalać wodą. Dodać kostkę rosołową. Gotować pod przykryciem. Po 20 minutach dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i fasolkę pokrojoną na mniejsze kawałki.

Gotować do miękkości. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Śmietanę wymieszać z 1/2 szklanki wywaru i wlać do zupy. Doprawić do smaku i podawać.
Zabielana zupa z fasolką szparagową
Pokrojone w kostkę warzywa zalać wodą i dodać kostkę rosołową.
Zabielana zupa z fasolką szparagową
Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i fasolkę.
Zabielana zupa z fasolką szparagową
Natkę pietruszki umyć posiekać i dodać do zupy.
Zabielana zupa z fasolką szparagową
Śmietanę rozprowadzić z częścią wywaru i wlać do zupy.