bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Zupa z fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Taka zupa jarzynowa z dodatkiem fasolki szparagowej jest smaczna i lekka. Bardzo lubię tą zupę szczególnie latem kiedy mamy młode warzywa.

Zupa z fasolki szparagowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa z fasolki szparagowej

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolki szparagowej
Fasolkę szparagową oczyszczamy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę, pietruszkę, selera obieramy i kroimy na małe kawałki, ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Pora kroimy w krążki.

Do gotującego się bulionu wrzucamy wszystkie warzywa oprócz ziemniaków, gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania dodajemy ziemniaki.

Zupę zagęszczamy mąką rozrobiona w niewielkiej ilości wody. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Dodajemy posiekana natkę pietruszki. 
Zupa z fasolki szparagowej
Wcześniej gotujemy bulion mięsny lub warzywny.
Zupa z fasolki szparagowej
Dodajemy pokrojone warzywa, bez ziemniaków.
Zupa z fasolki szparagowej
Na końcu dodajemy ziemniaki i zagęszczamy zupę.