Sposób przygotowania:
Zupa z fasolki szparagowejETAP 1:
Fasolkę obrać z końcówek i pokroić na pół. Marchewkę obrałam i pokroić na plasterki. Natkę selera posiekać. Warzywa wrzucić do garnka.
Cebulę posiekać i zeszklić na patelni na oleju. Paprykę pokroić w paski, pora w plasterki i dodać do cebuli.
Podsmażyć i wymieszać z koncentratem pomidorowym, papryką w proszku, solą i pieprzem. Chwilę podsmażyć i dodać do garnka.
Patelnię popłukać wodą i wlać ją do garnka. Do garnka dolać wody aby pokryła wszystkie składniki. Zagotować.
Dodać kostkę rosołową i pokrojone pieczarki. Przecisnąć czosnek. Gotować aż warzywa będą mięciutkie.
Na koniec wsypać roztarte zioła prowansalskie i ewentualnie doprawić do smaku.
Podawać z ulubionymi dodatkami.