WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 778]

Zupa z fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jest to pikantna zupa z fasolki szparagowej z dodatkiem papryki i przecieru pomidorowego. Zupa bezmięsna.

Zupa z fasolki szparagowej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa z fasolki szparagowej

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolki szparagowej

ETAP 1:

Fasolkę obrać z końcówek i pokroić na pół. Marchewkę obrałam i pokroić na plasterki. Natkę selera posiekać. Warzywa wrzucić do garnka.

Cebulę posiekać i zeszklić na patelni na oleju. Paprykę pokroić w paski, pora w plasterki i dodać do cebuli.

Podsmażyć i wymieszać z koncentratem pomidorowym, papryką w proszku, solą i pieprzem. Chwilę podsmażyć i dodać do garnka.

Patelnię popłukać wodą i wlać ją do garnka. Do garnka dolać wody aby pokryła wszystkie składniki. Zagotować.

Dodać kostkę rosołową i pokrojone pieczarki. Przecisnąć czosnek. Gotować aż warzywa będą mięciutkie.

Na koniec wsypać roztarte zioła prowansalskie i ewentualnie doprawić do smaku.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Zupa z fasolki szparagowej
Zupa z fasolki szparagowej podana bez niczego
Zupa z fasolki szparagowej
Zupa z fasolki w garnku zaraz po ugotowaniu

Tagi:

obiad zupa