Pavlov

Pavlov

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Zupa z groszku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna zupa z groszku zielonego

Zupa z groszku.

Składniki:

Zupa z groszku.

 

  • pół kg groszku (może być świeży mrożony lub ostatecznie z puszki)
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • masło
  • 1 l bulionu
  • sól
  • pieprz
  • śmietana

Sposób przygotowania:

Zupa z groszku.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W garnku z grubym dnem rozpuścić masło, dodac do niego cebulę i zeszklic ją. Do zeszklonej cebuli dodac groszek i dusić przez chwilę. Pietruszkę obrac i zetrzeć na tarce, dodac do garnka. Wszystko zalac bulionem i gotowac ok 15 min. Przyprawic do smaku sola i pieprzem. Podawać z kleksem śmietany.

Tagi:

groszek