Sposób przygotowania:
Zupa z groszku
Mięso umyć, zalać zimną wodą, dodać warzywa, ziarenka pieprzu i ugotować. Groszek dokładnie opłukać, połączyć z wywarem z mięsa i gotować do miękkości. Z mąki i masła zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować, zmiksować, przyprawić do smaku solą. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na rozgrzanym oleju. Do zupy włożyć posiekaną marchewkę, pokrojone gotowane mięso, okrasić smażonym boczkiem.
![Zupa z groszku Zupa z groszku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-groszku-237745.jpg)
![Zupa z groszku Zupa z groszku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-groszku-237746.jpg)
![Zupa z groszku Zupa z groszku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-groszku-237747.jpg)
![Zupa z groszku Zupa z groszku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-groszku-237748.jpg)