beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Książka Kucharska: 40 przepisów na najlepsze jesienne zupy

Zupa z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna zupka z leśnych grzybów

Zupa z grzybami

Składniki:

Zupa z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Zupa z grzybami
Grzyby obrać, umyć i pokroić na części. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Zalać bulionem i postawić do gotowania. Marchewkę obrać, umyć i dodać razem z grzybami do zupy. Gotować do miękkości składników. Dodać natkę pietruszki. Zagęścić mąką i śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Nałożyć na talerz i dodać łyżkę kwaśnej śmietany.

Tagi:

grzyby