natalia383

natalia383

Kucharz
[Przepisów: 14]

Zupa z kapusty pekińskiej 8

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

zupa z kapusty pekińskiej idealna na rodzinny wiosenny obiad

Zupa z kapusty pekińskiej 8

Składniki:

Zupa z kapusty pekińskiej 8

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kapusty pekińskiej 8
Zagotować 2l wody. Wrzucuć obane i drobno pokrojone ziemniaki. Podskażyć włoszczyznę pokrojoną w paski i poszatkowaną kapustę. Smażyć około 15 minut. Gotową włoszczyznę z kapustą dodać do gotujących sie ziemniaków. Doprawić do smaku przyprawami (sól, pieprz, liść laurowy, kminek, ziele angielskie) gotować 15 minut. Dodać koncentarat oraz śmietanę. Podsmarzyć pokrojone parówki i wrzuciś do zupy. Gotowe!

Tagi:

kapusta