mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Zupa z kapusty pekińskiej 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupa z kapusty pekińskiej.

Zupa z kapusty pekińskiej 5

Składniki:

Zupa z kapusty pekińskiej 5

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kapusty pekińskiej 5
W garnku zagotowujemy bulion. Kapustę kroimy w paski o grubości 2-3 cm. Zieminaki, marchew, cebulę obieramy , myjemy a następnie kroimy w kostkę. Wraz z kapustą dodajemy do gotującego się bulionu. Gotujemy przez około 15 minut , po czym dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę oraz podsmażone na patelni , pokrojone parówki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, vegetą oraz gałką muszkatołową. Dodatkowo możemy też zabielić zupę śmietaną.

Tagi:

kapusta