marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa z kapusty chińskiej.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kaczkę pokroić,opłukać,osuszyć,kapustę wymoczyć przez godzinę.Papryczki naciąć i usunąć nasiona.Wlać wodę,zagotować,dać kapustę,gotować 30 m

Zupa z kapusty chińskiej.

Składniki:

Zupa z kapusty chińskiej.

 

  • 1,25 kg.kaczki,
  • 500 g.chińskiej solonej kapusty,
  • 2 łyżki soku cytrynowego,
  • 5 świeżych,czerwonych papryczek chilli,
  • kawałek gałki muszkatołowej,
  • 30 ziarenek białego pieprzu,
  • 900 ml.wody.

Sposób przygotowania:

Zupa z kapusty chińskiej.
Kaczkę pokroić na kawałki,opłukać i osuszyć.Kapustę moczyć w
dużej ilości wody przez godzinę,zmieniając wodę 2-3 razy.Odcedz-
-ić,wypłukać .Ponownie odcedzić i posiekać.Papryczki chilli lekko
naciąć i usunąć z nich nasiona.Wodę wlać do garnka i zagotować mocno.Następnie dodać kapustę,zmniejszyć ogień i gotować z 30
minut.Kaczkę włożyć do garnka z kapustą,dodać pieprz,sok cytry-
-nowy,gałkę muszkatołową i i chilli.Dolać wody,aby zakryła kaczkę.Przykryć garnek i gotować jeszcze przez 30 min.Nalewać
zupę do głębokich talerzy.

Tagi:

kapusta