Sposób przygotowania:
Zupa z kapusty chińskiej.
Kaczkę pokroić na kawałki,opłukać i osuszyć.Kapustę moczyć w
dużej ilości wody przez godzinę,zmieniając wodę 2-3 razy.Odcedz-
-ić,wypłukać .Ponownie odcedzić i posiekać.Papryczki chilli lekko
naciąć i usunąć z nich nasiona.Wodę wlać do garnka i zagotować mocno.Następnie dodać kapustę,zmniejszyć ogień i gotować z 30
minut.Kaczkę włożyć do garnka z kapustą,dodać pieprz,sok cytry-
-nowy,gałkę muszkatołową i i chilli.Dolać wody,aby zakryła kaczkę.Przykryć garnek i gotować jeszcze przez 30 min.Nalewać
zupę do głębokich talerzy.
dużej ilości wody przez godzinę,zmieniając wodę 2-3 razy.Odcedz-
-ić,wypłukać .Ponownie odcedzić i posiekać.Papryczki chilli lekko
naciąć i usunąć z nich nasiona.Wodę wlać do garnka i zagotować mocno.Następnie dodać kapustę,zmniejszyć ogień i gotować z 30
minut.Kaczkę włożyć do garnka z kapustą,dodać pieprz,sok cytry-
-nowy,gałkę muszkatołową i i chilli.Dolać wody,aby zakryła kaczkę.Przykryć garnek i gotować jeszcze przez 30 min.Nalewać
zupę do głębokich talerzy.