Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa z kapusty czerwonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zupa z kapusty czerwonej

Zupa z kapusty czerwonej

Składniki:

Zupa z kapusty czerwonej

 

  • 40 dag kapusty czerwonej, posiekanej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 20 dag ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 1 jabłko, pokrojone w kostkę

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kapusty czerwonej
Kapustę gotujemy z ziemniakami i jabłkami w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, zachowując 300 ml wywaru. Kapustę, ziemniaki, jabłka, sok z cytryny miksujemy na gładki krem, wlewamy zachowany wywar, przyprawiamy solą i pieprzem.