motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa z kaszą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna zupa z kaszą i pieczarkami

Zupa z kaszą i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z kaszą i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kaszą i pieczarkami
Do wywaru dajemy marchewkę, pietruszkę, ziela i cebulkę. Doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie obieramy pieczarki, drobno kroimy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki wody i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 15 minut. Uduszone pieczarki dodajemy do gotującej się zupy razem z wypukaną kaszą. Miękkie jarzyny wyciągamy i kroimy w kostkę dodajemy do ugotowanej zupy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zupa z kaszą i pieczarkami
Do wywaru dodajemy obrane jarzyny i ziele
Zupa z kaszą i pieczarkami
Obrane i pokrojone pieczarki dusimy na wolnym ogniu
Zupa z kaszą i pieczarkami
Uduszone pieczarki dodajemy do wywaru razem z kaszą
Zupa z kaszą i pieczarkami
Miękkie jarzyny wyciągamy i kroimy w kostkę

Tagi:

kasza kasze