Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa z kaszą na podrobach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zupa z kaszą na wywarze z podrobów jest bardzo delikatna i smaczna. Taka zupa z podrobami i kaszą jest sycąca.

Zupa z kaszą na podrobach

Składniki:

Zupa z kaszą na podrobach

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kaszą na podrobach
Kaszę dokładnie wypłukać i ugotować z dodatkiem masła w osolonej wodzie. Umyte podroby wrzucić do wrzącej osolonej wody, gotować. Po 15 minutach dodać obrane i starte na tarce warzywa, gotować do miękkości. Następnie warzywa połączyć z ugotowaną kaszą, dodać śmietanę, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.