Sposób przygotowania:
Zupa z kaszy gryczanej
Boczek opłukać, pokroić w kostkę, zalać zimną wodą, wsypać opłukaną kaszę gryczaną, dodać kostkę przyprawy do zup, osolić, gotować często mieszając. W połowie gotowania włożyć umyte, oczyszczone, opłukane, rozdrobnione warzywa. Gdy warzywa będą na pół miękkie włożyć umyte, obrane, opłukane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować 10 minut. Zupę dosolić, dodać siekaną zieloną pietruszkę.
msewka
dominika1987
Boczek ma być surowy, a w sprawie kostki do zup odsyłam do sklepu spożywczego.
msewka
Jakiej firmy są te kostki, to poszukam.Bo kostki do zup dotąd nie widziałam. Są drobiowe,wołowe, do ziemniaków itp. ale do zup nie spotkałam, więc dlatego pytam i proszę o odpowiedź.
dominika1987