Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Zupa z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

super zupa kapuściana z kiełbasą

Zupa z kiszonej kapusty

Składniki:

Zupa z kiszonej kapusty

 

  • 30 dag kiszonej kapusty
  • 10 dag boczku
  • 2 kiełbaski
  • 1 cebula
  • 6 ziemniaków
  • 1 kostka wołowa
  • olej
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Zupa z kiszonej kapusty
boczek, cebulę oraz kiełbase kroimy w kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Kapustę zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i gotujemy. W osobnym naczyniu gotujemy ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę. Kiedy kapusta jest już miękka, dodajemy ugotowane ziemniaki oraz przesmażone mięso z kapustą, dodajemy kostkę wołową, przyprawy do smaku i gotujemy jeszcze 10 minut. Podajemy zupe