jurata

jurata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Zupa z kiszonej kapusty 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i szybka do przygotowania zupa.

Zupa z kiszonej kapusty 5

Składniki:

Zupa z kiszonej kapusty 5

 

  • 300-400 g kiszonej kapusty
  • 3-4 ziemniaki
  • 1-2 marchewki
  • 2 listki laurowe
  • sól
  • 3-4 ziarenka pieprzu
  • 3 l wywaru z mięsa

Sposób przygotowania:

Zupa z kiszonej kapusty 5
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, wrzucić do gotującego się wywaru mięsnego, dodać listki laurowe. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wrzucić do zupy razem z kiszoną kapustą, dodać ziarenka pieprzu, posolić do smaku. Zupę gotować 15-20 minut do momentu aż kapusta będzie miękka.

Tagi:

mięso kapusta