Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa z kiszonych ogórków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zupa ogórkowa z dodatkiem wieprzowego mięsa jest smaczna i pożywna. Można ją podawać z pieczywem, ziemniakami lub makaronem.

Zupa z kiszonych ogórków

Składniki:

Zupa z kiszonych ogórków

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kiszonych ogórków
Mięso umyć i drobno pokroić, włożyć do gorącej wody. Dodać obrane i pokrojone warzywa, posiekaną cebulę, gotować do miękkości. Pod koniec wsypać pokrojone w kostkę ogórki. Do miękkich warzyw i mięsa wlać śmietanę, wymieszać i podgrzać. Przyprawić do smaku solą i cukrem. Podawać z ziemniakami, pieczywem, kaszą lub makaronem.

Tagi:

mięso ogórki