Sposób przygotowania:
Zupa z klopsikami
Mięso umyć , osuszyć . Pokroić na małe kawałki ,zmielić. Do mielonego mięsa dodać jajko, wyrobić mięso. Doprawić do smaku przyprawą, solą oraz pieprzem. Ponownie wyrobić mięso. Gdy będzie za rzadkie dodać 2-3 łyżki bułki tartej.
Z mięsa uformować małe klopsiki. Wszystkie warzywa obrać, umyć. Warzywa włożyć do garnka ,zalać 1,4 litra wody i gotować ok 15 minut.
Dodać klopsiki i gotować ok 20 minut. Klopsiki wyjąć, odłożyć w ciepłe miejsce. Zupę zmiksować, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Rozprowadzić w zupie śmietanę. śmietanę. Podać zupę z klopsikami, udekorować natką pietruszki.
Z mięsa uformować małe klopsiki. Wszystkie warzywa obrać, umyć. Warzywa włożyć do garnka ,zalać 1,4 litra wody i gotować ok 15 minut.
Dodać klopsiki i gotować ok 20 minut. Klopsiki wyjąć, odłożyć w ciepłe miejsce. Zupę zmiksować, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Rozprowadzić w zupie śmietanę. śmietanę. Podać zupę z klopsikami, udekorować natką pietruszki.