Sposób przygotowania:
Zupa z klopsikami
Klopsiki:
Do miski wkładamy mięso, pozostałe składniki i mieszamy. Zwilżonymi dłońmi formujemy małe klopsiki i odkładamy na talerz.
Warzywa myjemy, osuszamy i obieramy. Do garnka wlewamy bulion i zagotowujemy. Do gotującego się bulionu wkładamy plasterki marchewek i pietruszki, zagotowujemy. Ziemniaki kroimy w sporą kostkę i po 10 minutach dodajemy do zupy, gotujemy kolejne 10 minut.
Następnie dodajemy po jednym klopsiku, mieszamy i gotujemy przez 10 minut. Możemy doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy zupa jest już ugotowana wlewamy śmietankę, mieszamy. Podajemy.
Do miski wkładamy mięso, pozostałe składniki i mieszamy. Zwilżonymi dłońmi formujemy małe klopsiki i odkładamy na talerz.
Warzywa myjemy, osuszamy i obieramy. Do garnka wlewamy bulion i zagotowujemy. Do gotującego się bulionu wkładamy plasterki marchewek i pietruszki, zagotowujemy. Ziemniaki kroimy w sporą kostkę i po 10 minutach dodajemy do zupy, gotujemy kolejne 10 minut.
Następnie dodajemy po jednym klopsiku, mieszamy i gotujemy przez 10 minut. Możemy doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy zupa jest już ugotowana wlewamy śmietankę, mieszamy. Podajemy.