Sposób przygotowania:
Pyszna zupa ambitna Ania
1. Obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Gdy zbiorą się nam szumy, zbieramy i wsypujemy Vegetę
2. Obieramy cebule, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
3. Marchew obieramy, kroimy w słupki i dodajemy do cebuli
4. Następnie dodajemy pokrojone również w słupki papryki, solimy i chwilkę prużymy
5. Warzywa łączymy z ziemniakami
6. Kiełbasę kroimy w pół plasterki, podsmażamy na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka z zupą
7. Pod koniec gotowania wlewamy przecier, pomidory z puszki, doprawiamy solą oraz chili i zagęszczamy mąką rozrobioną ze śmietaną, 2 minutki gotujemy
8. Zupa gotowa
9. Smacznego
2. Obieramy cebule, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
3. Marchew obieramy, kroimy w słupki i dodajemy do cebuli
4. Następnie dodajemy pokrojone również w słupki papryki, solimy i chwilkę prużymy
5. Warzywa łączymy z ziemniakami
6. Kiełbasę kroimy w pół plasterki, podsmażamy na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka z zupą
7. Pod koniec gotowania wlewamy przecier, pomidory z puszki, doprawiamy solą oraz chili i zagęszczamy mąką rozrobioną ze śmietaną, 2 minutki gotujemy
8. Zupa gotowa
9. Smacznego