Sposób przygotowania:
Zupa serowo - pieczarkowa z klopsikami
Cebulę pokroić w kosteczkę, zeszklić na maśle. Pieczarki oczyścić, pokroić w dużą kostkę, dodać do cebuli, dusić, aż grzyby zmiękną. Oprószyć mąką, wymieszać z gorącym rosołem. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w kosteczkę marchewkę oraz ziemniaki. Gotować ok. 30min na małym ogniu. Mieszać od czasu do czasu. Mięso mielone wyrobić z jajkiem, bułką tartą, doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Formować bardzo malutkie kotleciki i obsmażyć na oleju ze wszystkich stron na rumiano. Dodać do zupy wraz ze startym serem. Gotować jeszcze ok. 3 min, często mieszając, by ser się nie przypalił. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Nina W.
czekoladka_m
Oczywiście! jak najbardziej:)