Sposób przygotowania:
Krupnik z ziemniakami
Do garnka wkładamy porcje rosolowa i żołądki, a także lubczyk, kawałek pora, liść laurowy i ziele angielskie. Zalewamy wodą i zagotowujemy.
Gdy bulion się gotuję zbieramy szumowiny. Następnie wkładamy 2 kostki rosolowe i gotujemy około 15 minut. Do bulion dokład warzywa c ziemniaki pokrojone w kostkę oraz kaszę.
Gotujemy do miękkości warzyw i kaszy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dokładamy posiekana natkę pietruszki.
Gdy bulion się gotuję zbieramy szumowiny. Następnie wkładamy 2 kostki rosolowe i gotujemy około 15 minut. Do bulion dokład warzywa c ziemniaki pokrojone w kostkę oraz kaszę.
Gotujemy do miękkości warzyw i kaszy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dokładamy posiekana natkę pietruszki.