rubik

rubik

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Książka Kucharska: Zupy Hortex

Zupa z klopsikami w wiosennym wydaniu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa pożywna, pachnąca wiosną. Dzięki składnikom Hortex mamy wiosnę na talerzu, a klopsiki dodają sytości i smaku.

Zupa z klopsikami w wiosennym wydaniu

Składniki:

Zupa z klopsikami w wiosennym wydaniu

 

  • 1x Zupa wiosenna 9-składnikowa Hortex
    Zupa:

  • 1 opakowanie zupy wiosennej 9-składnikowej Hortex.

  • 2 litry wywaru z rosołu
  • 1 łyżka masła

  • 1/2 małej cebulki
  • 1 płaska łyżeczka mąki
  • sól, pieprz do smaku


  • Klopsiki:

  • 20 dkg mięsa mielonego wieprzowego

  • 10 dkg wątróbki

  • 1/2 małej cebulki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • mąka, sól, pieprz

  • szczypta oregano

Sposób przygotowania:

Zupa z klopsikami w wiosennym wydaniu
Przygotowanie zupy. Ugotować wywar rosołowy, wrzucić mieszankę zupy wiosennej i gotować do miękkości. Zrobić zasmażkę: roztopić masło w rondelku, dodać cebulkę i zarumienić ją. Do całości dodać mąkę. Składniki połączyć z zupą. Doprawić solą i pieprzem. Przygotowanie klopsików. Mięso wieprzowe łączymy z wątróbką, następnie mielimy je i mieszamy z przysmażoną cebulką. Dodajemy bułkę tartą, szczyptę oregano, sól oraz pieprz. Z mięsa formujemy małe kuleczki, obtaczamy w mące i smażymy na patelni. Gotowe dodajemy do każdej porcji zupy. Zupa jest doskonała, a zarazem bardzo pożywna. Pełni smaku doda zupie jajko ugotowane na twardo. Smacznego

Tagi:

mięso zupa tarta