Sposób przygotowania:
Zupa z kołdunami Won-ton.
Zrobić bulion z kury,ciasto wyrobić i zagnieść,aż będzie całkiem
gładkie,przykryć ściereczką i odstawić na pół godzinki.Farsz zrob-
-ić z siekanego mięsa i szpinaku rozmrożonego lub świeżego,dop-
-rawić i wymieszać.Ciasto rozwałkować,posypać mąką i wykrawać
na kwadraciki o boku2,5 cm.Każdy kwadracik posypać lekko mą-
-ką i kłaść nadzienia tyle,żeby się nie wylewał farsz podczas gotowania.Formować kołduny,zlepiając dwa przeciwległe rogi kwadratu i dolepiać do niego dwa pozostałe rogi.Dać kołduny na gotującą się wodę,a potem dać do bulionu i gotować jeszcze z 3 minuty.Gotowe pierożki przełożyć do miseczek i zalać przecedzonym i gorącym bulionem i posypać zieleniną.
gładkie,przykryć ściereczką i odstawić na pół godzinki.Farsz zrob-
-ić z siekanego mięsa i szpinaku rozmrożonego lub świeżego,dop-
-rawić i wymieszać.Ciasto rozwałkować,posypać mąką i wykrawać
na kwadraciki o boku2,5 cm.Każdy kwadracik posypać lekko mą-
-ką i kłaść nadzienia tyle,żeby się nie wylewał farsz podczas gotowania.Formować kołduny,zlepiając dwa przeciwległe rogi kwadratu i dolepiać do niego dwa pozostałe rogi.Dać kołduny na gotującą się wodę,a potem dać do bulionu i gotować jeszcze z 3 minuty.Gotowe pierożki przełożyć do miseczek i zalać przecedzonym i gorącym bulionem i posypać zieleniną.
Sarenka
marietta