Sposób przygotowania:
Zupa z łososia
W czasie gdy gotuje nam się bulion,smażymy łososia pokrojonego w średnią kostkę łososia.Pod koniec smażenia/po 4-5min/dodajemy pokrojoną w półplasterki cebulę.Smażymy na wolnym ogniu jeszcze ok.2-3min.Następnie przekładamy do "dochodzącego" na małym ogniu bulionu,dodajemy w/g uznania przyprawy.Ja stosuję mocniejsze w aromacie do mięs a łagodniejsze do drobiu i ryb.Do tej zupy,świetnie pasuje pokrojona drobno łodyżka selera.Jak nie ma,to nie szkodzi,rybka się nie obrazi.Wlewamy 1 łyżkę sosu sojowego i gotujemy 15 min.Na 4 min przed końcem gotowania dodajemy zielony groszek,sól i pieprz do smaku. W wersji łagodniejszej,sos sojowy można zastąpić śmietaną/12% do zup/.Ja do wszystkich zup dodaję ząbek czosnku.świetnie nadaje zupie aromat.Podajemy z bagietką.