lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Zupa z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna zupa mięsna na obiad...

Zupa z mięsem mielonym

Składniki:

Zupa z mięsem mielonym

 

  • 30 dag wołowiny
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 puszka pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do dań meksykańskich
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Zupa z mięsem mielonym
Mięso wołowe bardzo dokładnie oczyszczamy, a później dokładnie mielimy. Cebulę obieramy, myjemy pod ziemną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a następnie kroimy w bardzo drobną kostkę. Paprykę czerwoną myjemy, kroimy na pół, żeby wyciąć ze środka gniazdo nasionek, a następnie czerwoną paprykę kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy drobno pokrojoną cebulę oraz paprykę czerwoną. Do podsmażanych składników dodajemy mięso mielone. Wszystko razem dobrze mieszamy. Do tego dodajemy odcedzone i pokrojone pomidory z puszki. Całość zalewamy po chwili bulionem warzywnym i gotujemy razem. Do zupy dodajemy odcedzoną fasolę z puszki oraz zupę doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz przyprawą do dań meksykańskich.