lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zupa z młodej kapusty na rosołkach

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Delikatna lekka przynajmniej dla mnie taka jest zawsze .

Zupa z młodej kapusty na rosołkach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa z młodej kapusty na rosołkach

 

  • kapusta 1.1/2 kg
  • 6 marchewek,
  • 200g koncentratu pomidorowego,
  • 5 kostek rosołowych,
  • 2 garści kopru,
  • sól, pieprz,
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • ziemniaki 3 sztuki

Sposób przygotowania:

Zupa z młodej kapusty na rosołkach
Do garnka wkładam pokrojone i bardzo dokładnie umyte ziemniaki . Kapustę szatkuje na średnie kawałeczki . Dodaje ziele angielskie liść laurowy pieprz w ziarnach oraz startą marchew Gotuje na małym ogniu dodaje rosołki drobiowe i przecier pomidorowy . Mieszam doprawiam do smaku . Smacznego
Zupa z młodej kapusty na rosołkach
Wkladam składniki do garnka zalewam wodą i gotuje na malym ogniu
Zupa z młodej kapusty na rosołkach
Po dodaniu rosołków zupa zmienia kolor :)

Tagi:

kapusta