nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Zupa z młodej kapusty z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna, pachnąca koperkiem zupa

Zupa z młodej kapusty z koperkiem

Składniki:

Zupa z młodej kapusty z koperkiem

 

  • 2 kość drobiowa
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1/4 główki młodej białej kapusty
  • 4 ziemniaki
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól, pieprz, maggii
  • 1/2 -3/4 szkl. śmietany 12% do zabielenia

Sposób przygotowania:

Zupa z młodej kapusty z koperkiem
1. Do garna wlewamy wodę, umieszczamy umyte kości, dodajemy sól. Pietruszkę i selera obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do garnka. Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki, dodajemy do reszty, gotujemy. 2. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Kapstę siekamy. 3. Gdy gotujące się warzywa zaczną mięknąć, dorzucamy do nich ziemniaki i kapustę. Gotujemy jeszcze ok. 15 minut, po czym zupę zabielamy śmietaną i doprawiamy solą oraz pieprzem. 4. Koperek myjemy i siekamy, wrzucamy do zupy.

Tagi:

kapusta