Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa ze śmietaną
Pieczarki obrać, oczyścić, pokrajać w półplasterki, usmażyć razem z obraną pokrojoną cebulką.
Usmażone pieczarki zalać ugotowanym wcześniej bulionem i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 15 - 20 minut.
Następnie połączyć ze śmietaną wymieszaną z niewielką ilością gorącej zupy oraz z dodatkiem mąki, chwile pogotować dodać marchewkę. Doprawić do smaku.
Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki( może być suszona).
Gotową, gorącą zupą zalać ugotowany rozłożony na talerzu makaron u mnie świderki.
Usmażone pieczarki zalać ugotowanym wcześniej bulionem i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 15 - 20 minut.
Następnie połączyć ze śmietaną wymieszaną z niewielką ilością gorącej zupy oraz z dodatkiem mąki, chwile pogotować dodać marchewkę. Doprawić do smaku.
Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki( może być suszona).
Gotową, gorącą zupą zalać ugotowany rozłożony na talerzu makaron u mnie świderki.
gusia1000