anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Zupa pieczarkowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa pieczarkowa ze smażonych pieczarek jest bardzo aromatyczną i pożywną zupą polecam serdecznie dla smakoszy pieczarek.

Zupa pieczarkowa z makaronem

Składniki:

Zupa pieczarkowa z makaronem

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z makaronem
Wodę wlać do garnka, dodać umyte i oczyszczone skrzydełka dodać pokrojoną w słupki marchew i przyprawy gotować na małym ogniu około 30 minut. Pieczarki umyć i obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Masło rozgrzać na patelni wrzucić pieczarki i pokrojoną drobno cebulę smażyć około 15 minut. Pieczarki dodać do zupy oraz wsypać makaron gotować razem około 10 minut. Śmietanę rozmieszać z odrobiną gorącej zupy i zabielić zupę. Zagotować. 

Tagi:

makaron