Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Zupa z pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka do przygotowania zupa z tego, co mamy pod ręką.

Zupa z pekińskiej

Składniki:

Zupa z pekińskiej

 

Sposób przygotowania:

Zupa z pekińskiej
Udka lub podudzia po umyciu wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele, liść i pieprz i gotujemy. Po około 30-stu minutach dodajemy ziemniaki( pokrojone w kostkę i obrane) oraz marchewkę( albo startą albo pokrojoną). Gotujemy całość, dodajemy po 10-ciu minutach poszatkowaną kapustę pekińską oraz kostkę rosołową. Gdy wszystkie składniki będą miękkie doprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem, dodajemy posiekany szczypiorek.