motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lubimy zupki z dodatkiem pieczarek. Często takie gotuję. Do zupki dodaję zieleninę i zabielam śmietanką.

Zupa z pieczarkami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zupa z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa z pieczarkami
Mięso płuczemy i zalewamy wodą. Dodajemy vegetę i doprowadzamy do wrzenia.

W tym czasie obieramy pieczarki, ziemniaki i jarzyny.

Pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, ziemniaki w kostkę.

Do gotujących się żeberek dodajemy obrane jarzyny i pozostałe składniki.

Wszystko gotujemy do miękkości.

Na koniec dodajemy natkę pietruszki, zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku. 
Zupa z pieczarkami
Pieczarki obieramy. Następnie kroimy na kawałki.
Zupa z pieczarkami
Obrane ziemniaki myjemy. Następnie kroimy w kostkę.
Zupa z pieczarkami
Pietruszkę myjemy i osuszamy. Następnie kroimy.
Zupa z pieczarkami
Na koniec dodajemy natkę pietruszki i zabielamy
Zupa z pieczarkami
Wszystko mieszamy i doprawiamy

Tagi:

zupa pieczarki