Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa z pieczarkami i kaszą gryczaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa z mięsem z kurczaka i kaszą gryczaną jest smaczna i pożywna.

Zupa z pieczarkami i kaszą gryczaną

Składniki:

Zupa z pieczarkami i kaszą gryczaną

 

Sposób przygotowania:

Zupa z pieczarkami i kaszą gryczaną
Kaszę ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Mięso umyć włożyć do garnka, wlać 1 l wody, dodać odrobinę soli i gotować. Po upływie pół godziny dodać obrane, pokrojone warzywa i liść lubczyku. 10 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone pieczarki i posiekaną cebulę. Miękkie mięso wyjąć z wywaru, usunąć kości a mięso z powrotem włożyć do zupy. Mąkę wymieszać z małą ilością zimnej wody, połączyć z zupą, zagotować. Zdjąć z ognia, wymieszać ze śmietanką, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Kaszę wyłożyć na talerze, zalać zupą, posypać natką pietruszki.