Sposób przygotowania:
Zupa z pieczonych pomidorów
Pomidory pokroić na ćwiartki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skroplić oliwą, posypać tymiankiem i bazylią ułożyć kawałki cebuli i czosnku.
Piec 30 minut w temp 200 stopni a następnie zmniejszyć temp 150 stopni i piec jeszcze 10 minut.
Rosół zagotować i posolić. Dodać obrane marchewki i gotować do miękkości.
Pomidory obrać ze skórki, dodać miękkie marchewki i zmiksować ze śmietaną. Wymieszać z rosołem i doprawić do smaku. Podawać z makaronem.
Piec 30 minut w temp 200 stopni a następnie zmniejszyć temp 150 stopni i piec jeszcze 10 minut.
Rosół zagotować i posolić. Dodać obrane marchewki i gotować do miękkości.
Pomidory obrać ze skórki, dodać miękkie marchewki i zmiksować ze śmietaną. Wymieszać z rosołem i doprawić do smaku. Podawać z makaronem.