Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Zupa z pieprzem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kto lubi, można zagęścić zupę lekką zasmażką.

Zupa z pieprzem

Składniki:

Zupa z pieprzem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z pieprzem
Mięso wołowe wkładamy do szybkowaru, zalewamy wodą i gotujemy bez przykrycia. W tym czasie w niewielkiej ilości tłuszczu obsmażamy włoszczyznę, dodajemy trochę wywaru, dusimy. Następnie całość przekładamy do szybkowaru. Dodajemy również poszatkowaną kapustę, pokrojone w plasterki buraki, sól, pieprz, liść laurowy, a pod koniec gotowania zawartość małej puszki przecieru pomidorowego. Wyjmujemy mięso i kroimy je w niewielkie kostki, a następnie ponownie wkładamy do wywaru. Zamykamy szybkowar i gotujemy zupę jeszcze około 30 minut ( licząc od zagotowania).

Tagi:

mięso buraki