ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Zupa z podgrzybka zapieczona w razowcu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa grzybowa zapieczona w chlebie razowym z serem

Zupa z podgrzybka zapieczona w razowcu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z podgrzybka zapieczona w razowcu

 

Sposób przygotowania:

Zupa z podgrzybka zapieczona w razowcu
Grzyby moczę dobę w 1,5 litra letniej wody. Następnego dnia gotuję przez pół godziny w wodzie której się moczyły, dodaję śmietanę rozmieszaną z zupą. Na koniec doprawiam solą i pieprzem ewentualnie można dodać kostkę rosołową grzybową i też będzie dobrze. Z chleba wydrążam środek i wlewam zupę i układam plasterki sera żółtego na zupie. Całość zapiekam w piecu na sreberku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Dekoruję zieleniną.
Zupa z podgrzybka zapieczona w razowcu
Najpierw wlewam wodę do naczynia potem wkładam grzyby
Zupa z podgrzybka zapieczona w razowcu
Z końcówki razowego chleba wydrążam środek
Zupa z podgrzybka zapieczona w razowcu
Namoczone grzyby gotuję a potem wlewam rozmieszaną śmietanę
Zupa z podgrzybka zapieczona w razowcu
Naszą zupę w tzw naczyniu zapiekam z serem zółtym