Sposób przygotowania:
Zupa mocno grzybowa
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, grzyby oczyszczamy, myjemy, kroimy w plastry, przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy zmielone suszone grzyby, listek laurowy, ziarna ziela angielskiego i pieprzu, gotujemy przez 20 minut.
Marchewki, pietruszkę i selera obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do zupy razem z podsmażona cebulą, gotujemy do miękkości.
Zagęszczamy mąką wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody, doprawiamy do smaku, dodajemy śmietanę i posiekaną natkę pietruszki.
Bardzo aromatyczna i smaczna zupa z podgrzybków z mielonymi suszonymi grzybami, idealna na jesienne chłodne dni.
Marchewki, pietruszkę i selera obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do zupy razem z podsmażona cebulą, gotujemy do miękkości.
Zagęszczamy mąką wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody, doprawiamy do smaku, dodajemy śmietanę i posiekaną natkę pietruszki.
Bardzo aromatyczna i smaczna zupa z podgrzybków z mielonymi suszonymi grzybami, idealna na jesienne chłodne dni.
Magdalena88
Marika-