bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Zupa mocno grzybowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Bardzo aromatyczna i smaczna zupa z podgrzybków z mielonymi suszonymi grzybami, idealna na jesienne chłodne dni.

Zupa mocno grzybowa

Składniki:

Zupa mocno grzybowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa mocno grzybowa
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, grzyby oczyszczamy, myjemy, kroimy w plastry, przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy zmielone suszone grzyby, listek laurowy, ziarna ziela angielskiego i pieprzu, gotujemy przez 20 minut.

Marchewki, pietruszkę i selera obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do zupy razem z podsmażona cebulą, gotujemy do miękkości.

Zagęszczamy mąką wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody, doprawiamy do smaku, dodajemy śmietanę i posiekaną natkę pietruszki.

Bardzo aromatyczna i smaczna zupa z podgrzybków z mielonymi suszonymi grzybami, idealna na jesienne chłodne dni.