Sposób przygotowania:
Gęsta zupa ziemniaczana
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w dość dużą kostkę. W garnku zagotować rosół, wrzucić ziemniaki. Gotować około 15 minut, aż będą miękkie. Osączyć kukurydzę i dynię. Koperek opłukać i drobno posiekać. Do zupy ziemniaczanej wrzucić dynię, kukurydzę i koperek, gotować razem jeszcze 5 - 7minut. Przygotować klopsiki: mielone mięso zagnieść z żółtkiem i tartą bułką. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy mięsnej ulepić nieduże kuleczki. Smażyć je na oleju około 5 minut, cały czas odwracając, aby przyrumieniły się równomiernie. Zupę zabielić śmietaną kremówką, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wrzucić klopsiki i od razu podawać.